CNC Fagor Fräs

Om Företaget

Svenska MACCOM grundades 1986 av Gunnar Weslien som drivit företaget ända fram till 2016 då Matthias Weslien kom in och tog över administration och ekonomi. 2017 gick Mikael och Matthias ihop och köpte hela företaget tillsammans. Företagsformen var handelsbolag fram till 2014 då det ombildades till AB.


Mikael Bogren anställdes i företaget 2003, då Gunnar inte hann med att sköta hela verksamheten själv längre. Mikael har tidigare arbetat ca: 10 år på mekanisk verkstad med de flesta förekommande arbetsuppgifter inom bearbetning, svetsning, reparation m.m. 1999 var det dags att gå vidare och han vidareutbildade sig inom styr och reglerteknik. Efter utbildningen stötte han ihop med Gunnar och resten är historia. Under åren som Gunnar och Mikael arbetat tillsammans har Mikael hunnit ta del av mycket från Gunnars över 40 åriga erfarenhet i branchen.

Mikael sköter det mesta fältarbetet med installation, service, kurser och support. 


Vi sysslar i första hand med installation och service av CNC-system till verktygsmaskiner. 1991 blev vi distributör för FAGOR Automation, och har sedan dess ansvar för försäljning, service, reservdelar och support för Sverige och Norge.

Fagor HQ

Fagor Automation

Fagor Automation, beläget i Mondragon i norra Spanien, är ett företag med stor erfarenhet inom utveckling och tillverkning av produkter för automation och styrning av verktygsmaskiner. Fagor utmärker sig genom sin förmåga att utveckla programvara och mångsidigheten av den produktiva processen att erbjuda lösningar anpassade till kundernas behov. 

Historiskt har FAGOR Automation lagt sitt fokus på industrisektorn med inriktning styrning av verktygsmaskiner, där de är en av de största tillverkarna i världen. FAGOR Automation finns representerade i mer än 50 länder genom egna kontor och distributörer. 

Fagor Automation ingår i MCC, Corporación MONDRAGON, vilket är det största kooperativet i Baskien och det 7:e största i Spanien med mer än 260 företag fördelade på 3 sektorer; Finans, industri och distribution. MCC har i dagsläget över 85000 anställda

Fagor Automation